Filters

Werkschoenen

Sneakers, nette modellen en extra brede werkschoenen voor dames en heren bestel je via deze pagina!

Werkschoenen voor dames en heren voor iedere werkplek

Bij Werkkleding Online koop je de werkschoen waar je naar op zoek bent. We hebben namelijk een van de grootste assortimenten van werkschoenen in Nederland. Binnen iedere beroepsgroep zijn er andere veiligheidsschoenen nodig. Op deze pagina kun je schoenen voor onder andere in de gezondheidszorg, logistiek, de bouw en de agrarische sector vinden. Maar ook als je in de horeca, scheepvaart of metaalindustrie actief bent dan zul je hier passende en voordelige werkschoenen vinden. Dat betekent dus ook dat er werkschoenen met en zonder stalen neus tussen het assortiment staan.

Werkschoenen in verschillende stijlen

De werkschoen sneaker is tegenwoordig erg in trek. Het zijn allang niet meer alleen maar zware en lompe veiligheidsschoenen die geschikt zijn voor op de werkplek. Op www.werkkledingonline.com staan hoge werkschoenen en instappers. Daarbovenop hebben we een grote collectie werkschoenen speciaal voor dames. Ook voor goedkope en lichtgewicht veiligheidsschoenen ben je op de juiste pagina. 

Veilig en comfortabel werken met gekeurde werkschoenen

Werkschoenen die aan wettelijk bepaalde veiligheidseisen voldoen zorgen ervoor dat je verantwoord aan het werk kunt. Dergelijke veiligheidsschoenen beschermen je voeten direct met bijvoorbeeld een beveiligde neus en een antislip zool. Hierdoor zullen ongelukken op de werkvloer voorkomen worden. Maar ook op lange termijn zul je profijt hebben van gekeurde werkschoenen die aan de Europese veiligheidsnormen voldoen.Door een energie-absorberende hak loop je veel comfortabeler en sta je in een goede, ergonomische houding. Je krijgt minder snel last van je voeten en ook je knieën en rug worden ontlast. 

Europese normen voor veiligheidsschoenen

De eisen voor veiligheidsschoenen zijn in Europa vastgesteld in de EN-ISO20345 norm. Alle werkschoenen die getest worden krijgen een bepaald keurmerk. De keurmerken die aan veiligheidsschoenen worden toegekend zijn SB, S1, S1P, S2 en S3. De S staat voor safety en is een waarmerk voor werkschoenen. SB veiligheidsschoenen voldoen aan de minste voorwaarden. Bij de daaropvolgende cijfers + nummer komen er achtereenvolgens steeds meer veiligheidseisen bij. Een schoen met een hogere normering voldoet dus altijd aan de voorschriften van een schoen met een lagere klassering. S3 veiligheidsschoenen zorgen voorde meeste bescherming en zijn de meest veilige werkschoenen voor uiteenlopende arbeidsomstandigheden. 

Alle veiligheidsschoenen die aan de norm voldoen hebben een beschermende neus

Een veiligheidsneus is de eerste voorwaarde waaraan een professionele werkschoen moet voldoen. Volgens de Europese norm moet een gewapende neus een klap van 200 joule op kunnen vangen zonder dat de voet daarbij beschadigd raakt. Alle schoenen die een S keurmerk hebben gekregen voldoen minimaal aan deze voorwaarde. Verder hebben alle schoenen die onder de EN-ISO 20345 norm vallen een ergonomische pasvorm. 

Het SB keurmerk staat voor Safety Base

Schoenen die voldoen aan het SB keurmerk hebben allemaal een beschermende neus. Het is de categorie die aan de minste voorwaarden hoeft te voldoen. Desondanks bieden deze schoenen meer dan voldoende bescherming voor veel beroepsgroepen. Schoenen met een SB keurmerk hoeven niet volledig gesloten te zijn. In het algemeen zul je dan ook veel instappers en klompen zien met deze normering. Bij deze schoenen ontbreken de antislip zool en de energie-absorberende hiel. 

S1 veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen met het S1 keurmerk hebben dus in ieder geval een gewapende neus. Verder zijn de schoenen altijd helemaal gesloten. De hak mag dus nooit open zijn bij een S1 veiligheidsschoen. Verder wordt er energie geabsorbeerd in de hiel waardoor de voet ontlast wordt. Het materiaal van de schoen is bovendien antistatisch en biedt weerstand tegen koolwaterstoffen zoals brandstoffen, terpentine en olie.  Dit type schoenen zijn geschikt voor het werken in droge omstandigheden en worden dus vooral binnen gebruikt. Ze zorgen voor comfort en bescherming en worden veel gedragen door magazijnmedewerkers, personeel in de horeca en door mensen die in de transportbranche werken. 

S1P Veiligheidsschoenen

De S1P werkschoen is in principe hetzelfde als een S1 werkschoen met één extra eigenschap. Veiligheidsschoenen die aan deze normering voldoen hebben namelijk een zool die bestand is tegen perforatie. Dat betekent dat de drager ook beschermd is wanneer er in een scherp voorwerp wordt getrapt. Deze bescherming wordt verzorgd door een extra laag in de zool die meestal van metaal of kevlar is.

S2 veiligheidsschoenen

De S2 werkschoen heeft alle beschermende eigenschappen van een S1 werkschoen. Daarnaast zijn S2 veiligheidsschoenen voorzien van waterafstotend bovenmateriaal. Water zal dus niet doordringen tot in de schoen. Daardoor zijn ze beter geschikt om buitenshuis gedragen te worden. Toch worden werkschoenen uit deze categorie weinig gebruikt. Er wordt meestal meteen de stap gezet naar een S3 veiligheidsschoen. Dat komt met name omdat de S2 werkschoen geen perforatiebestendige tussenzool heeft. 

S3 veiligheidsschoenen

S3 is de hoogste normering die een werkschoen kan krijgen. De S3 veiligheidsschoen is tevens het meest populaire type werkschoen. Dat komt omdat ze tegen vrijwel alles bescherming geven. Daardoor zijn ze geschikt voor bijna alle werkomstandigheden. Ze beschikken over alle eigenschappen van een S1P en een S2 schoen. Daarbovenop heeft de S3 werkschoen een zool met een antislipprofiel. S3 werkschoenen geven de optimale bescherming voor verschillende beroepsgroepen. Je ziet ze vooral veel gedragen worden in de bouw, in de agrarische sector en in de metaalindustrie. 

S4 Werklaarzen

Een werkschoen met een S4 keurmerk is eigenlijk altijd een laars. Dat komt omdat deze veiligheidsschoenen volledig waterdicht moeten zijn. Verder voldoen ze aan alle veiligheidsvoorschriften als een S1 werkschoen. Dat betekent dat ze dus wel een beveiligde neus hebben, maar geen antislipprofiel en ook geen perforatiebestendige zool. 

S5 Werklaarzen

De S5 veiligheidsschoen is ook vrijwel altijd een laars. Deze werklaarzen voldoen aan alle eisen waaraan een S3 werkschoen ook moet voldoen. Ze zijn dus volledig waterdicht, hebben een gewapende neus, een perforatie bestendige zool en een antislipprofiel. Dit zijn ontzettende stevige veiligheidslaarzen waarmee je voeten onder alle weersomstandigheden beschermd zijn. 


Categorieen

Product filters

591 resultaten

Maat

Meer

Merk

Meer

Prijs

Meer

Voorraadstatus

Meer

Kleurgroep

Meer

Model

Meer

Geslacht

Meer

Veiligheidsklasse

Meer

Breedtemaat

Meer

Sluiting

Meer