Filters

Reflectiekleding

Bestel hier reflecterende jassen, broeken, regenpakken, vestjes en meer!

Reflecterende jassen, broeken, vestjes en regenpakken

Kleding met reflecterende eigenschappen bevorderen de veiligheid van mensen die actief zijn in verschillende beroepsgroepen. Er zijn werkomstandigheden waarbij het dragen van reflectiekleding verplicht is. Professionele, reflecterende werkkleding kun je op deze pagina bestellen. Je vindt hier bijvoorbeeld reflecterende jassen, werkbroeken, overalls, vesten en hesjes. Deze zijn allemaal van hoge kwaliteit, goedkoop en worden snel bij je thuisbezorgd.

Beroepsgroepen met reflecterende kleding

Reflectiekleding wordt gedragen in verschillende werkomstandigheden. Het gaat er natuurlijk vooral om dat je extra opvalt door de reflecterende kleding. Daarom wordt het vaak gedragen voor de veiligheid van verkeersregelaars, stratenmakers, schilders en bouwvakkers. Het zorgt voor de nodige veiligheid wanneer er bijvoorbeeld onderhoud aan een straat of snelweg wordt gepleegd . Maar ook medisch personeel en andere hulpdiensten maken vaak gebruik van fluorescerende kleding. Dat is niet alleen omdat ze regelmatig langs de kant van de weg actief zijn, maar ook omdat ze door de reflectiekleding extra herkenbaar zijn. Ook mensen die vlakbij het water werken zijn vaak verplicht om zichtbaarheidskleding te dragen, zoals in de haven of op een offshore locatie. Als er door een ongeval in het water terecht komt ben je namelijk veel makkelijker te zien met professionele, reflecterende kleding. 

Met reflectiekleding geef je een signaal af

Er worden verschillende bewoordingen gebruikt voor reflecterende kleding. Het wordt bijvoorbeeld ook regelmatig zichtbaarheidskleding, fluorescerende kleding, signaalkleding, high visibility of signalisatie kleding genoemd. Dat zijn verschillende benamingen voor kleding die voor een bepaalde zichtbaarheid zorgt. Deze moeten voldoen aan specifieke normen. 

Normeringen voor reflecterende kleding voor een veilige werkomgeving

Er is een Europese norm voor reflectiekleding, de EN ISO 20471. Nog niet zo lang geleden heette deze officieel de EN 471 norm. In Nederland wordt al deze zichtbaarheidskleding nog eens extra gecontroleerd door de Rijkswaterstaat (RWS). Deze zichtbaarheidskleding moet altijd oranje, rood of geel als hoofdkleur hebben. Verder zitten er vaak een aantal zilverkleurige, fluorescerende strips op. De EN ISO 20471 normering is onderverdeeld in 3 verschillende klassen. 

Fluorescerende kleding van Klasse 1

De zogenaamde Hi-Vis (high visibility) werkkleding van klasse 1 moet aan de laagste eisen voldoen. Desondanks zorgt deze klasse voor veel meer zichtbaarheid en zal het voldoende veilig zijn voor veel beroepsgroepen. De reflecterende werkkleding van klasse 1 wordt gedragen wanneer de kans op botsingen en andere ongelukken relatief laag is. Je zult ze dus vooral zien bij verkeersregelaars die alleen overdag werken langs wegen waar maximaal 30 kilometer per uur mag worden gereden. Daarnaast worden ze gedragen om voor extra zichtbaarheid te zorgen binnen een bedrijf of op een festival. 

Fluorescerende kleding van Klasse 2

Werkkleding van klasse 2 worden veel gedragen tijdens wegwerkzaamheden die overdag en bij schemerlicht plaatsvinden. Daarbovenop mag er op de wegen maximaal 50 kilometer per uur worden gereden. Deze kleding wordt bijvoorbeeld gedragen door stratenmakers en bezorgers van pakketjes. Binnen de bebouwde kom zul je met deze reflecterende kleding overdag altijd voldoende en op tijd zichtbaar zijn. 

Fluorescerende kleding van Klasse 3

Klasse 3 is de hoogste normering. Deze zorgt voor voldoende veiligheid langs wegen waar met hogere snelheden wordt gereden. Fluorescerende werkkleding van klasse 3 wordt veel gedragen door hulpdiensten, zoals politieagenten en ambulance personeel. Verkeersdiensten kiezen ook vaak voor deze kleding. Wanneer er buiten de bebouwde kom aan het wegdek gewerkt wordt dan zullen alle medewerkers reflectiekleding van klasse 3 moeten dragen. 

De reflecterende en fluorescerende oppervlakte van werkkleding

Het gedeelte van een jas, broek of vest dat van fluorescerend of reflecterend materiaal is gemaakt is van belang voor de klassering. Reflectiekleding van klasse 1 moet over 0,14 mfluorescerend en 0,10 m2 reflecterend materiaal beschikken. Bij Klasse 2 moet in ieder geval 0,5 mfluorescerend en 0,13 m2 reflecterend zijn. Klasse 3 reflectie kleding heeft een fluorescerend oppervlak van 0.80 men een reflecterend oppervlak van 0.20 m2

Reflecterende werkkleding met bedrukking

Met een mooie bedrukking op veiligheidskleding kom je nog professioneler over. Bij Werkkleding Online zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van opdrukken op werkkleding. Wij brengen de bedrukkingen altijd met veel zorg aan en maken gebruik van de nieuwste technieken. Hierdoor weet je zeker dat jouw werkkleding er professioneel uit komt te zien. Bovendien maken we gebruik van duurzame en hoogwaardige materialen. De opdruk worden daarom niet aangetast, ook niet na intensief gebruik en meerdere wasbeurten. Bovendien hanteren we lage prijzen voor bedrukkingen. Klanten van Werkkleding Online zijn inmiddels gewend geraakt aan de uitstekende service, hoogwaardige producten en lage prijzen. 

Veiligheidshesjes bedrukken met logo of naam

Bij Werkkleding Online hebben we goedkope veiligheidshesjes. Het is bovendien geen enkel probleem om je veiligheidshesje te laten bedrukken. Daardoor weten mensen meteen waarvoor je werkt en wat je functie is. Tijdens veel werkzaamheden is het dragen van een veiligheidshesje verplicht. Deze moeten voldoen aan een heel aantal voorwaarden. Door ze te laten bedrukken bij zie je er bovendien erg professioneel uit. Bij Werkkleding Online kun je terecht voor goedkope veiligheidshesjes met een professionele opdruk. 

Een veiligheidshesje tijdens het hardlopen

Natuurlijk zijn de veiligheidshesjes op deze pagina ook geschikt voor hardlopers. Ook zij kunnen kiezen voor een mooie opdruk, bijvoorbeeld met de naam of het logo van de club. Wanneer je 's avonds gaat hardlopen is een veiligheidshesje eigenlijk wel een vereiste om goed gezien te worden door automobilisten en ander verkeer. Dankzij Werkkleding Online kun je goedkoop en veiligheidshesje om in hard te lopen bestellen. 

Product filters

45 resultaten

Merk

Meer

Maat

Meer

Prijs

Meer

Voorraadstatus

Meer

Kleurgroep

Meer

Model

Meer